Tai Chi voor kinderen

Vooral voor kinderen is het fijn als zij een manier kunnen vinden om zichzelf te ontladen. De meeste kinderactiviteiten zijn vaak naar buiten gericht. Daarom is het ook fijn om een moment te creƫren waarbij de kinderen alleen bezig zijn met hun eigen energie, zodat ze alle spanningen van de dag los kunnen laten. Er wordt toch een hoop van kinderen verlangt; op school moeten ze zich inspannen om te leren. Tussendoor blijven veel kinderen over en na schooltijd gaan ze soms ook nog mee met de opvang. Vaak hebben kinderen al een heel vol weekprogramma. Hartstikke leuk maar het vraagt ook veel van ze.
 
Tai Chi kan kinderen helpen om alle drukte van zich af te laten glijden en even alleen maar te concentreren op hun eigen energie. Door diepe ademhaling en grote, langzame bewegingen komen de kids weer in hun lijf en in hun eigen energie. De kinderen worden zich niet alleen bewust van de energie in hun eigen lichaam maar ook van de energie om hen heen en dat van andere mensen. Zo kan er ruimte ontstaan waarin zij kunnen voelen dat we allemaal met elkaar verbonden zijn en dat we alle positieve energie die we voor onszelf opbouwen tijdens de les, ook kunnen uitstralen naar onze naasten. Aan ieder die het nodig heeft. Zo kan Tai Chi het bewustzijn van kinderen op een speelse manier vergroten.
 
Kinderen kunnen zich vaak goed inleven en hebben hier ook veel plezier in! Naast rustige bewegingen is er ook  ruimte voor meer actieve oefeningen wat zorgt voor een afwisselend programma. Tai Chi bevordert de creativiteit en het concentratievermogen. Soms hebben kinderen zelf een beweging bedacht die helemaal past in de Tai Chi les. We gaan die dan met z’n allen proberen en dat is erg leuk!
 
We doen regelmatig een oefening met de 5 elementen; Water, Hout, Vuur, Aarde & Metaal. Met een klein verhaaltje worden de kinderen meegenomen in de oefening en zo onthouden zij deze ook gemakkelijker. Tai Chi is voor kinderen van alle leeftijden.