Over Mezelf

 

Mijn naam is Mascha de Weijer (1978) en ik woon met mijn man en onze 2 jongens van 8 en 12 jaar in Haarlem. Ik ben gediplomeerd Kindercoach (HBO Kindercoach Sonnevelt) en heb mijn diploma Familieopstellingen behaald bij UNLP. Sinds 2014 geef ik Tai Chi les aan kinderen op verschillende basisscholen in Amsterdam en Haarlem. Op een speelse manier maak ik kinderen o.a. bewust van hun eigen energie en leer ik hen hoe je meer kan ontspannen en concentreren.

Naast mijn studies heb ik meerdere trainingen gedaan; “Meditatie & Zelfonderzoek trainingen” (Marieke Krista 2010-heden),  “Kindertekeningen lezen en begrijpen” (Kinderen beter begrijpen 2017), “Innerlijke Kindheling” (Marieke Krista 2014-2017)

Tai Chi for kids (Cari Sherman 2013), Tai Chi & Healing Tao (Marieke  Krista 2009-2017)

The school of Tai Chi Chuan, Amsterdam; 2012-2016
Tai Chi & Taoïsme:  Tai Chi Thailand, Keith Good, Chiang Mai 2004

Access Consciousness:
“Bars”, Bars facilitator (2012)
“Right voice for You” (2013)
“Foundation”, (dr Kacie Crisp 2018)

NLP practitioner (UNLP 2021)

EFT (UNLP 2021)

Mindfulness (UNLP 2021)

Hoe ik werd geïnspireerd door Tai Chi, Qigong & Meditatie:
Nadat ik mijn studie HBO Communicatie had afgerond, ben ik in 2002 naar Azië vertrokken. Een verre, lange reis was altijd al een grote droom.
In Hong Kong werd ik geïnspireerd door de mensen die daar in grote groepen Tai Chi beoefenden op de pleinen. In Thailand, Indonesië, Vietnam en Cambodja heb ik veel tempels bezocht en begon mijn nieuwsgierigheid naar spiritualiteit en meditatie te groeien.
In het noorden van Thailand heb ik een Tai Chi meester gevonden van wie ik de Tai Chi Chuan stijl heb geleerd. Wij kregen ook les in meditatie en de Tao. De belangrijkste les die mij bijgebleven is;
“Wees wijs als water.
Ga niet tegen de stroom in, dat vermoeid je alleen maar.
Ga altijd met je eigen stroom mee”.
In 2006 kreeg ik een snowboard ongeluk waarbij ik hard op mijn hoofd ben gevallen. Ik ging in die tijd niet met mijn eigen stroom mee maar er juist tegenin. Ik zie het ongeluk als een “wake up call”. Er volgde een periode dat ik in een behoorlijke burn-out zat. Ik ben toen weer Tai Chi lessen gaan volgen bij Marieke Krista. Door haar lessen heb ik geleerd om op een diep niveau te voelen hoe helend Tai Chi voor je kan zijn. Tai Chi was in die tijd een hele fijne manier om weer in contact te komen met mijn lichaam. Het heeft ruim een jaar geduurd voordat ik weer hersteld was. Ik kon in die tijd weinig om mij heen verdragen, ik was heel erg angstig, snel overprikkeld en voelde mezelf het fijnst in het bos of op het strand. Dit is voor mij een hele waardevolle periode geweest om bij mezelf te onderzoeken hoe ik mij van binnen voelde en wat er voor nodig was om weer gezond en blij te zijn. Door Tai Chi en meditatie ging mijn energie langzaam weer stromen en voelde ik mij steeds beter. Ik heb ervaren wat ik zelf kan doen om beter met mijn hooggevoeligheid, angst en onzekerheid om te gaan. Tai Chi, Chi Kung en meditatie heeft mij geholpen om weer in verbinding te komen met mijn lichaam en om weer in mijn eigen kracht te kunnen staan!
Toen ik al wat meer hersteld was van mijn ongeluk heb ik met veel plezier vrijwilligerswerk gedaan bij zorginstelling Scorlewald in Bergen (n-h). Ik heb daar mensen begeleid met verstandelijke- en lichamelijke beperkingen en Autisme. Scorlewald staat midden in de natuur en wij verzorgden daar de tuin en de akkers. Het was heel fijn om met deze groep mensen samen te werken, helemaal omdat we zo in verbinding waren met de natuur. Het heeft mijn hart nog verder geopend.
Vanaf 2011 ben ik meditatie- en zelfontwikkelingstrainingen gaan organiseren met Marieke Krista. Zij is een grote inspiratie voor mij geweest om echt in verbinding te komen met mezelf. Zij heeft mij de handvatten gegeven en laten ervaren hoe het is om in Licht en Liefde te leven. Ik ben haar heel erg dankbaar en ben blij dat ik dit mooie geschenk door kan geven.

Waarom werken met kinderen?

Het werken met kinderen is vooral leuk omdat zij zo dicht bij hun gevoel staan en het fijn vinden om nieuwe dingen te leren. Het is heel leuk om het bewustzijn bij kinderen te zien groeien. Kinderen leren zichzelf te ontladen van spanningen en zichzelf ook weer op te laden met nieuwe energie! Zij kunnen de energie stroom gemakkelijk volgen. 

Alles wat de kinderen leren in de les, kunnen zij toepassen op ieder moment van de dag dat ze het nodig hebben, bijv als zij het druk hebben gehad of moeite hebben om in slaap te komen. Of gewoon als ze lekker in hun vel willen zitten!

Naast het geven van Tai Chi les aan kinderen heb ik een coachpraktijk voor kinderen in Haarlem;