Blog

De gouden combinatie van Tai Chi, Mindfulness & Kindercoaching:  

Aan de rand van het Vondelpark in Amsterdam is kindercoachpraktijk YellowStar gevestigd. Kindercoach Mascha de Weijer werkt al geruime tijd met kinderen; sinds 2014 geeft zij Tai Chi les aan kinderen op diverse scholen in Amsterdam. Tai Chi, mindfulness en kindercoaching is volgens haar een gouden combinatie. Door Tai Chi en mindfulness komen kinderen sneller in verbinding met hun lichaam en kunnen zij zich vervolgens ook beter focussen tijdens het coachen.

Tai Chi en Mindfulness
Tai Chi geeft kinderen ontspanning; door diepe ademhaling en rustige bewegingen worden spanningen ontladen en wordt nieuwe energie opgeladen. Mindfulness zorgt voor bewustwording van het moment. Wakker en aanwezig zijn bij wat er nu is, zonder oordeel, nieuwsgierig kijken en observeren. Tai Chi en mindfulness zijn mooie zachte manieren om kinderen in contact te brengen met hun lichaam. Ademhaling speelt daarin een belangrijke rol. Mascha werkt met verschillende thema’s, afhankelijk van de leeftijd van het kind, waardoor het voor een kind een leuke bezigheid wordt.

Kindercoaching
Mascha: “Als kindercoach leer ik kinderen hun kracht te vinden en te gebruiken”. Kindercoaching kan o.a. worden ingezet bij sociale- en emotionele problemen, gedragsproblemen, hooggevoeligheid en echtscheiding. De meeste kinderen hebben een sterk eigen oplossend vermogen waardoor problemen vaak vanuit het kind zelf opgelost kunnen worden. Hiermee groeit ook het zelfvertrouwen.

Hooggevoeligheid
Kinderen die hooggevoelig zijn, ondervinden veel baat bij de zachte bewegingen van Tai Chi. Door Tai Chi en mindfulness leren zij om zich bewust te worden van hun eigen energie zodat zij gemakkelijker om kunnen gaan met spannende of drukke situaties en/of energie die niet van hun is.

Ervaringen
Kinderen reageren heel positief: “Als ik een vliegtuig boven mijn hoofd zag vliegen werd ik altijd bang, maar door Tai Chi weet ik hoe ik mezelf door mijn ademhaling weer rustig krijg” (Ivor 9 jaar) “Doordat mijn ouders gingen scheiden voelde ik me vaak verdrietig en boos, door de sessies met Mascha voel ik me minder boos en weet ik wat ik kan doen als ik me zo voel”. (Jolanda 13 jaar). “Ik kan niet goed tegen drukke situaties en kwam niet op plekken waar veel mensen zijn. Sinds de coaching bij Mascha kan ik weer op een rustige manier tussen mensen zijn”. (Peter, 17 jaar)
Mascha: “Ik vind het fijn om kinderen te helpen om hun gevoelsleven meer inzichtelijk te maken, om handvatten te bieden zodat zij beter met hun emoties en gevoelens om kunnen gaan en lekker in hun vel zitten”.
Voel je je aangesproken door het verhaal van YellowStar kindercoaching? Neem vrijblijvend contact op! www.YellowStar.nu

Post navigation